Rca ieftin

Ce sanctiuni risti daca circuli fara RCA?

In Romania si in tarile europene, orice persoana sau entitate care detine un autovehicul are obligatia legala de a face asigurare RCA.

Nu numai ca este impotriva legii sa nu faci asigurare auto, fapt ce duce la sanctiuni contraventionale, dar te poate costa foarte multi bani reparatia auto in cazul unei coliziuni.

Daca esti depistat in trafic fara o polita RCA valabila, risti sa fii sanctionat cu amenda de la 1000 la 2000 de lei si mai mult decat atat, cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii si a placutelor cu numerele de inmatriculare.

Cu ce ne ajuta asigurarea RCA?

Scopul asigurarii RCA este de a acoperi daunele provocate in urma unui accident auto, indiferent de starea materiala a celui care a provocat incidentul si mai mult decat atat polita CASCO nu inlocuieste polita RCA.

Unde se poate incheia polita RCA?

Se poate incheia o polita de asigurare RCA atat prin aplicarea online la orice societatea siguratoare sau la orice broker de asigurari, cat si direct la companiile asiguratoare sau la brokerii stradali. Un astfel de site unde gasiti rca ieftin este si www.rcaieftin.xyz.
Trebuie sa stici ca in general preturile pe site-urile de asigurari online sunt cele mai mici decat cele ale vanzatorilor stradali. Dar marele avantaj consta in faptul ca se pot consulta ofertele mai multor brokeri asigurari RCA intr-un singur loc.
Aceasta asigurare se poate face pentru o perioada de 6 luni sau pentru o perioada de 12 luni, in functie de banii de care dispui in acel moment. Mai mult decat atat aceasta poate fi platita si in rate egale personalizate.

rca ieftin

Daca asigurarea a fost incheiata prin intermediul mediului online, vei primi prin curier polita RCA, intr-un interval de timp de 24 de ore. Odata cu polita de asigurare, va trebui sa primesti si un document international de asigurare plus o rovigneta ce trebuie aplicata pe interiorul parbrizului masinii, intr-un loc cat mai vizibil. Aceasta polita este valabila pe tot teritoriul Romaniei, precum si pe teritoriul statelor membre UE sau al tarilor apartinand spatiului economic european.

Ce acopera polita de asigurare RCA?

Daca te intrebi ce asigura polita RCA, atunci trebuie sa stii ca aceasta asigura prejudiciile si pagubele materiale, vatamarile corporale ale celeilalte parti, precum si decesul celeilalte parti vatamate plus cheltuielile de judecata.

Sanctiunile legale sunt foarte mari atunci cand vine vorba de conducere fara asigurare auto, mai ales atunci cand este vorba despre un accident auto in care ai fost implicat. Daca ai provocat daune materiale sau vatamari corporale altei persoane in urma unui accident auto, ai putea fi considerat raspunzator pentru costurile respective sau poti fi dat in judecata de celalalt sofer pentru daune. In acest caz va trebui sa acoperi in intregime toate costurile. Riscul de nu te asigura este foarte mare, iar daca pretul unei polite ti se pare foarte mare, ia in considerare pretul pe care il vei plati in urma unei coliziuni cu un alt autoturism.

Trebuie sa stii ca asigurarea este necesara si este impusa de lege.

Asigura-te ca atunci cand pleci cu masina de acasa, ai polita de asigurare asupra ta, iar daca asigurarea a expirat in niciun caz nu iesi cu masina. Asigura-te ca esti in regula si ai luat toate masurile necesare inainte de a pleca de acasa cu masina.